Prešovské polosiroty na výlete: Domaša je pre nás ako Seychely!

  • PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
NajhoršíNajlepší 

Prevzaté z denníka Nový čas: Splnil sa im veľký sen! Štyri statočné sestry z Prešova, ktorým milovanú mamičku vzala zákerná rakovina a ostali bez jediného centa, sa dostali na Domašu.

 Štyrom sestrám z Prešova sa včera po prvý raz po ôsmich dňoch objavil na tvárach aspoň náznak úsmevu.




Aničke (10), Žanete (15), Vlaďke (17) a Zdenke (21) sa doteraz podarilo spoločne okúpať len na prešovskom sídliskovom kúpalisku. O pobyte mimo mesta mohli z dôvodu svojej chudoby len snívať. Domaša sa pre ne stala tým, čím pre zámožných turistov Seychely. 


Dievčatá sa na víkendový pobyt dostali vďaka podnikateľovi Pavlovi Pelákovi, ktorý prevádzkuje pláž v stredisku Valkov - Tíšava. Výletu sa nevedeli dočkať. Tešili sa už niekoľko dní predtým, ako vyrazili z domu. Z ubytovania boli nadšené. „Dostali sme nádherný apartmán s výhľadom na priehradu,“ radovali sa sestry, ktoré ťažký osud ešte viac zomkol.



Počas pobytu pri známej vodnej nádrži ich čakalo niekoľko milých prekvapení. „Povozila som sa na vodnom skútri. Bol to perfektný zážitok, aj keď trošku adrenalínový. Zapamätám si ho do konca života,“ netajila radosť Žaneta. Po nej sa na skúter odvážila sadnúť aj Zdenka. Potom sa vybrali na jazdu jachtou. „Bolo to super, aj keď silno fúkalo a robili sa veľké vlny. Chvíľkami sme sa aj báli, ale stálo to zato,“ poznamenala Zdenka. Dievčatá trochu mrzelo, že po predchádzajúcom horúcom týždni sa práve počas víkendu ochladilo a veľakrát sa do vody nedostali. „Aj tak sme ju však vyskúšali a bola osviežujúca,“ zhodli sa malé Prešovčanky.



Sympatické sestry stále nemôžu zabudnúť na svoju drahú mamku, ktorá zomrela pred dvoma týždňami. Často im na tvárach vidieť aj smútok. „Vždy keď zavrieme oči, vidíme pred sebou našu mamičku. Niekedy nemôžeme zaspať,“ zdôverili sa Novému Času. O to, aby boli smutné čo najmenej, sa postaral podnikateľ Pavol Pelák. „Každý máme svoje problémy. Ale to, čo prežívali tieto malé Prešovčanky, by nechcel zažiť nikto. Veľmi rád som im pomohol splniť ich sen,“ vyjadril sa P. Pelák.



Ostali bez mamy aj peňazíDnes uplynuli dva týždne odvtedy, čo štyrom sestrám vzala milovanú mamičku krutá rakovina. Odvtedy sú bez nej a bez peňazí. Sympatické dievčatá majú aj otca, ale ten sa s ich mamou rozviedol, nemá prácu a poberá len sociálne dávky 62 € mesačne. Po článku o ich ťažkom osude v Novom Čase sa zmobilizovali štátni úradníci aj čitatelia, ktorí chcú sestrám pomôcť.



Cykloturistika

Rybolov

Vodné športy

uvod3