Vyššia hladina neláka, sezóna na Domaši začína zvoľna

  • PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
NajhoršíNajlepší 

Prevztaté z denníka Prešovský Korzár: Pláže na Valkove na návaly rekreantov vraj ešte len čakajú. Od minulého víkendu tu rozbehli letnú sezónu. Podľa návštevníkov tu už na začiatku sezóny krívajú služby. Sprchy a toalety mali podľa obce skúšobnú prevádzku. Chatári i prevádzkari veria, že na Domaši to ešte ožije.

 DOMAŠA/VALKOV. Očakávaná letná sezóna na Valkove sa začala. Po zlepšení situácie s hladinou nádrže mnohí očakávajú vydarenejšie leto. Viacerí tu s rodinami chodia pravidelne.


„Keď je teplo, radi tu prídeme okúpať sa. Myslím si, že ľudia tu ešte len prídu, ale osobne mi vyhovuje, keď je tu málo pohybu. Dá sa tu i lepšie zaplávať,“ hovorí Michal Bujdoš z Prešova.


Oddychovanie na pláži nádrže vyhovuje aj Jozefovi Mihálikovi.


„Je to zatiaľ príjemné. Lepšie ako na kúpalisku. Sme v prírode, netreba stáť fronty, blízko je občerstvenie. Každý sa rozhoduje inak, my si vyberáme radšej Domašu. Hlavne, že s hladinou je to lepšie,“ reagoval Prešovčan.

 

Opäť pokrivkávajú služby

Manželia Vrbovci zo Stropkova boli na Valkove túto sezónu prvýkrát. Domaša ich prekvapila úrovňou hladiny. Slabinou je podľa nich stále úroveň služieb.


„Sem-tam by bolo na Domaši treba niečo vylepšiť. Je tu menej ľudí, ale bude to lepšie. Vodné nádrže sú teraz dosť zaznávané, ľudia volia radšej dovolenku v Turecku či Grécku,“ povedala Iveta Vrbová.


Viacerí návštevníci nás upozornili na nefungujúce sprchy. Niektorým chýba lepší prístup k vode.


„Máme tu chatu. Služby tu sú žiaľ slabé. Najväčší problém vidím v tom, že je zlý prístup dovody. Je tu veľa bahna a myslím si, že to odrádza rodiny s deťmi,“ skonštatovala Dominika Tomková z Lužian pri Topli.

 

Na Valkove mali skúšobnú prevádzku

Podľa starostu obce Bžany Miroslava Fečka (Smer) bola cez víkend v stredisku skúšobná prevádzka.


„Rozbehli sme to dnes. Chceme si vyskúšať, či všetko funguje ako má. Myslím si, že návštevnosť sa postupne rozloží aj na Valkov i Tíšavu. Toalety fungujú, sprchy fungovali a nám nikto nič nehlásil. Budeme to riešiť,“ reagoval cez víkend M. Fečko.


Stredisko je podľa Fečka pripravené dostatočne. Väčší počet návštevníkov čakajú s príchodom prázdnin.


„Tak ako každý rok sme pláž a brehy nádrže vyčistili. Prístup je z môjho pohľadu dobrý. Návštevníci môžu využívať aj prístup cez mólo. Myslím si, že v tom problém nie je,“ dodal.


V neďalekom kempe na Tíšave je od príchodu teplých dní rušno. Najväčší záujem o pobyt je tu vraj u majiteľov karavanov. O pláž sa už niekoľko rokov stará súkromník. Práca i investície sa mu vyplatili.


„Určite by obce mali pridať do údržieb pláží a celkovo ich areálov. Nám sa to po investovaní práce a financií vracia. Je to aj o službách a všetkom tom, čo k vode patrí. Vody máme dostatok, preto by to na Domaši malo byť lepšie ako v minulom roku,“ reagoval Pavol Pelák.

Cykloturistika

Rybolov

Vodné športy

uvod3