Partia stropkovských bežcov si Okolo Domaše odbehne

  • PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
NajhoršíNajlepší 

Imrich Makó - vranovske.sk: Okolo Domaše má za sebou šesť ročníkov a v ich priebehu sa stalo jedným z najväčších cyklistických podujatí na Slovensku. Kým prvý rok sa po jej brehoch previezlo 95 nadšencov, naposledy ich z rekreačnej oblasti Domaša – Dobrá vyštartovalo 1 411. 



Prekročenie magickej tisícky motivovalo organizátora Bike Team Vranov k tomu, aby požiadal o zápis do Slovenskej knihy rekordov.


Tento rok sa Okolo Domaše bude niesť v znamení viacerých noviniek. Premiéru si okrútia jazdci v súťažnej kategórii, pelotón začne prvé kilometre naberať smerom Trepec, Tíšava, Valkov... a so zaujímavým nápadom prišli organizátori cestného behu Stropkovská dvadsiatka Števo Kmiť a Peter Novák.


Za sebou majú maratóny v Košiciach, Viedni, polmaratóny v Prahe a Bratislave, plus v Stropkove aktívne stáli pri zrode dnes už tradičných (nesúťažných) akcií ako septembrový Večerný beh mestom, Silvestrovský beh Valkov - Stropkov alebo Veľkonočná desiatka. Do tohto zoznamu sa rozhodli pridať aj podujatie na Domaši, ktoré však neabsolvujú na bicykloch, ale trať si odbehnú.


„Priznám sa, že doteraz som sa nezúčastnil ani jedného z predchádzajúcich ročníkov Okolo Domaše. Tentoraz si však túto jedinečnú akciu nechcem nechať ujsť. No a s partiou stropkovských bežcov nám napadlo, skúsiť si 38-kilometrovú trať odbehnúť. Verím, že to bude príjemným doplnkom našej prípravy i spestrením pre organizátorov,“ uviedol Peter Novák.


Aktívne sa posledných troch ročníkov zúčastnil Š. Kmiť. Keďže v minulosti jazdil amatérske MTB preteky na Slovensku a v Poľsku, Okolo Domaše bral v spoločnosti ostatných bikeových nadšencov ako výborné odreagovanie a príjemne strávený deň v prírode.


„Už pri dojazde do cieľa posledného ročníka mi napadla myšlienka, aké by to bolo túto trasu prebehnúť. Hneď, ako som videl na nete informáciu o spustení registrácie na tohtoročné podujatie, rozhodol som sa – tento rok pobežím!


Opýtal som sa kamarátov z Klubu bežcov Stropkov, či by mali chuť sa ku mne pridať. Následne som oslovil organizátorov s otázkou, či by bolo vôbec možné trať odbehnúť, aby sme im tým nenarobili zbytočné komplikácie. Keďže sme dostali kladnú odpoveď, s chlapcami sa na 5. júl nesmierne tešíme,“ dodal Š. Kmiť.  



Imrich Makó, Vranovské Novinky

Cykloturistika

Rybolov

Vodné športy

uvod3